2016. március 7., hétfő

A titok, amire vártál: így szabadulj meg a hasi zsírtól A-Z-ig!

A hasi zsír nem csupán a szépség szempontjából hátrányos, de egyre többet hallani az egészség károsító hatásáról és következményeiről is. A legfontosabb teendőket most ABC sorrendbe szedtük, hogy minden tudnivaló egy helyen megtalálható legyen!

www.topculturism.ro2_1

A

Alkohol: A sört teljes mértékben felejtsük el és ha egy kis lazításra vágyunk, a száraz bort válasszuk. Azért hívják a sört folyékony kenyérnek, mert a hason látszanak meg elsőként a felszedett kilók.
Áfonya: Ez a gyümölcs tele van vitaminokkal, ami nagyon jó hatással van az anyagcserére, ezáltal pedig a fogyásra. Bármilyen formában kombinálhatjuk ételeinkkel.

B

Boldogság: A stressz és a depresszió képes arra, hogy elhízzunk. A boldogság és a boldog élet azonban segít egyensúlyt tartani az élet körforgásában, és minél kiegyensúlyozottabbak vagyunk, annál csinosabbak is.

C

Calcium: Egy kutatás adataiból kiderült, hogy napi 1200 mg kálciumra van szükségünk, ami nagy mértékben felgyorsítja a fogyást.

D

Diéta: A rendszeres testmozgás önmagában nem elegendő, hiszen szükségünk van a táplálkozás során is egy határra, ami segít a fogyásban. Nem kell a drasztikus módszereket választanunk, csupán figyeljünk arra, amit megeszünk.
456048183_cut

E

Elég a lazsálásból: Amikor csak szabadidőnk engedi, mindig foglaljuk el magunkat valamivel, soha ne essünk abba a hibába, hogy a tv, a számítógép vagy bármi más dolog előtt órákat is eltöltünk.

F

Fitneszlabda: A fitneszlabdával végzett mozgás sokkal hatékonyabb, mintha egy aerobic videó előtt ugrálnánk. Az agy a koncentrálás során sokkal jobban kikapcsol, így észre sem vesszük majd, hogy röpül az idő. A gyakorlatok intenzívebb erőkifejtést vesznek igénybe, így annál hatásosabbak.

G

Gimnasztika: A felülések és a hasprések hamar elveszik a fogyni vágyók kedvét, nagyon hamar izomlázat csinálnak ugyanis. A gimnasztika azonban ugyanilyen hatékonysággal, de kevesebb utó-fájdalommal hat, az eredmény pedig ugyanaz.

H

Húsok: A húsok fogyasztását a fogyókúra időszakában nem kell mellőznünk, sőt, épp ellenkezőleg, a napi energiabevitelünk 40 %-át sovány húsból kell összeállítanunk.

I

Interval: Az interval tréning, vagyis a magasabb pulzusszámon elvégzett, nagy intenzitású gyakorlatok, amelyek szüneteket tartalmaznak, hatékonyabb zsírégetésnek bizonyult az idők során, mint bármilyen szuper zsírégető torna vagy testedzés.

J

yoga
Jóga: A jóga a kikapcsolásról, az ellazulásról szól, ami mindemellett egy tökéletes alakformáló módszer is már ősidők óta. A stressz és az idegeskedés a hízást segíti, míg a pihenés és a megnyugvás a fogyás oldalán áll.

K

Kókuszolaj: Számos országban végeztek vizsgálatokat és kutatást arra, hogy bebizonyítsák, a kókuszolaj csodálatos hatását a fogyásra. Azok, akik a mindennapjaikba beiktatták a kókuszolajat, elérték álom alakjukat.

L

Lépcső: A kardio gyakorlatok a legjobb választás, ha nagyobb izomtömeg növelése nélkül szeretnénk megszabadulni a fölösleges kilóktól. A lépcsőzés minden testrészt tökéletesen átmozgat, felpörgeti az anyagcserét, ami elsősorban a hason fejti ki hatását.

M

Mandula: A mandula kis mennyiségben való fogyasztása segít megszabadulni a hasi zsírtól.

Ó

Óra: A heti rendszeres testmozgás nagyon fontos, ha valóban fogyni szeretnénk és minél hamarabb és hatékonyabban. Heti 250 perc testmozgás ajánlott a testedzők ajánlása szerint.

P

Pilates: Ez a mozgásforma a hagyományos hasizom gyakorlatokkal ellentétben hatékonyabban erősíti meg a törzsizmokat.

R

mananca_orez
Rizs: Ha tehetjük, a legtöbb ételünk mellé, vagy akár főételként is fogyasszunk rizset. A legjobb választás a barna rizs, ami mellé akár párolt, grillezett zöldségeket is fogyaszthatunk.

S

Súlyok: A súlyzózás a zsírégetés szempontjából nagyon hasznos mozgás forma, heti 2 alkalommal az edzéstervünkbe ajánlott beiktatni valamilyen súlyzós gyakorlatot.

T

Tojás: Ha reggelre tojást eszünk, már időben ellátjuk a testet a kellő energiával és fehérjével, így a nap további részében kevésbé leszünk éhesek, energikusabbak leszünk és az anyagcsere is gyorsabban működik majd. Heti 6 tojás az ajánlott mennyiség, amiből nem lenne szabad többet enni.

Z

Zabpehely: A hasi zsírtól megszabadulni vágyók mindenképp álljanak át a teljes kiőrlésű dolgokból készült ételekre, így a zabpehelyre is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése